Villas-Boas coach Spurs

André Villas-Boas volgt Harry Redknapp op bij Tottenham Hotspur.

Rotterdam. André Villas-Boas is de nieuwe coach van Tottenham Hotspur. De 34-jarige Portugees is de opvolger van Harry Redknapp, die half mei de club verliet. Villas-Boas, in maart ontslagen bij Chelsea, tekent een contract voor drie seizoenen.

Met Porto won Villas-Boas in één seizoen de landstitel, de nationale beker en de Europa League. Hij vertrok vervolgens naar Chelsea, maar daar wist hij de hoge verwachtingen niet waar te maken en werd na ruim een half jaar ontslagen. Pijnlijk was dat opvolger Roberto Di Matteo met Chelsea vervolgens de FA Cup en de Champions League won. Dat laatste heeft weer vervelende gevolgen voor zijn huidige club Tottenham, die daardoor komend seizoen niet in de Champions maar de Europa League speelt. Novum