Speciaal voor Dave Grohl: de grootste drumstokken ter wereld

Er was al een Dave Grohl Alley in de stad, maar om de zanger extra te eren heeft de stad Warren de twee grootste drumstokken ter wereld laten maken.

Met zo’n veertigduizend inwoners is Warren een kleine stad in de Amerikaanse staat Ohio. Behalve dat Neil Armstrong voordat hij zijn stappen op de maan zette ook een tijdje stappen in Warren heeft gezet, heeft het stadje nog één trots: Dave Grohl. In 1969 werd de voormalige Nirvana-drummer en frontman van de Foo Fighters in Warren geboren.

Er was al een Dave Grohl Alley in de stad, maar om de zanger extra te eren heeft de stad de twee grootste drumstokken ter wereld laten maken, schrijft de lokale krant Youngstown Vindicator.

De onthulling van de drumstokken vindt zaterdag plaats tijdens een concert in het Warren Amphitheater. Op de boomstammen staan gravures die lijken op de tatoeages op Grohls armen. In september worden de ruim vierhonderd kilo wegende stokken verplaatst naar, uiteraard, de Dave Grohl Alley.

    • Lex Boon