Murray door naar halve finale Wimbledon

Caption: Britain's Andy Murray celebrates his men's singles quarter-final victory over Spain's David Ferrer on day nine of the 2012 Wimbledon Championships tennis tournament at the All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 4, 2012. AFP PHOTO / LEON NEAL RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Caption: Britain's Andy Murray celebrates his men's singles quarter-final victory over Spain's David Ferrer on day nine of the 2012 Wimbledon Championships tennis tournament at the All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 4, 2012. AFP PHOTO / LEON NEAL RESTRICTED TO EDITORIAL USE De Britse Andy Murray viert zijn zegen op de Spaanse David Ferrer op Wimbledon. Foto AFP / Leon Neal

Andy Murray bereikte vanavond voor het vierde opeenvolgende jaar de halve finale van Wimbledon. De Britse nummer vier van de plaatsingslijst versloeg in een kwalitatief hoogstaande wedstrijd de Spanjaard David Ferrer in vier sets: 6-7 (5), 7-6 (6), 6-4, 7-6 (4).

Murray mag nu ten koste van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga proberen voor het eerst tot de finale van Wimbledon door te dringen. De wedstrijd lag bij 5-5 in de vierde set tijdelijk stil vanwege de regen. Na een onderbreking van een klein halfuur trok Murray in de derde tiebreak van de wedstrijd de zege naar zich toe. De Brit nam daarmee revanche voor de nederlaag in de kwartfinale van Roland Garros, schrijft persbureau Novum.

Na afloop kregen zowel Murray als Ferrer een staande ovatie, want de twee tennissers hadden het publiek een geweldig duel voorgeschoteld. In de eerste twee sets dicteerde Ferrer. Hij kreeg tweemaal op 5-4 de mogelijkheid om op eigen service de set binnen te slepen, maar beide keren faalde de Spanjaard.

De eerste set wist hij dat nog te repareren in de tiebreak, maar het tweede bedrijf ging in de tiebreak naar Murray. Ook in de derde acte wist Ferrer op een cruciaal moment zijn opslag niet te behouden. In de negende game brak Murray de service van Ferrer, waarna hij op love de derde set binnenhaalde.

In het vierde bedrijf ging het weer lang gelijk op. Na de onderbreking draaide het voor de derde keer uit op een tiebreak. Murray maakte uiteindelijk bij 6-4 met een ace de wedstrijd uit.

Dit bericht wordt aangevuld.

    • Hans Klis