Mammoet versus piraten

Ice Age 4. Contintental Drift 3D. Regie: Steve Martino, Mike Thurmeier. In: 276 bioscopen

Is bij filmseries na drie delen het beste er wel af? Ice Age 4: Continental Drift bevestigt die stelling. Ditmaal drijft de ‘kudde’ – mammoet Manny, megalonyx Sid, sabeltand Diego en de malle buidelratjes Crash en Eddie – op een ijsschots over zee en beleeft avonturen met pleistocene piraten. Je ziet de makers brainstormen: waarom maken we er deze keer geen Pirates of the Caribbean van? Scrat is ook van de partij, de onverwoestbare eekhoorn wiens lust naar eikels voortdurend geologische catastrofes ontketent. Plus mammamammoet Ellie, de opstandige puberdochter Peaches, Sids oma, een liefje voor Diego, een aardige walvis, koddige hamsters. Beetje veel en vol inderdaad, maar voor kinderen best vermakelijk. Al was het maar om de fraaie achtbaanactie van het begin, als de aardkorst splijt, lawines razen, tsunami’s bulderen en tornado’s loeien.

    • Coen van Zwol