HTM-personeel legt na ochtendspits opnieuw busverkeer plat

Nederland, Den Haag, 9 januari 2011 HTM bus, autobus, openbaar vervoer, transport, op achtergrond nieuwbouw, architectuur, stad. foto: Otto Snoek
Nederland, Den Haag, 9 januari 2011 HTM bus, autobus, openbaar vervoer, transport, op achtergrond nieuwbouw, architectuur, stad. foto: Otto Snoek HTM-bus in Den Haag op archiefbeeld 9 januari 2011. Foto Hollandse Hoogte / Otto Snoek

In Den Haag rijden ook morgen een paar uur geen stadsbussen. Vandaag legde een wilde staking van het HTM-personeel het stadsvervoer per bus al het grootste deel van de dag plat.

Morgen wordt de dienstregeling wel gewoon opgestart, maar vanaf 09.30 uur tot 13.00 uur leggen de buschauffeurs opnieuw tijdelijk het werk neer. Na 13.00 uur gaan de stadsbussen als het goed is weer rijden, laat een woordvoerder van stadsvervoerder HTM tegenover persbureau Novum weten.

De buschauffeurs zijn het niet eens met de aanbesteding van het stadsvervoer die werd gewonnen door HTMbuzz. In dat bedrijf werkt de Haagse stadsvervoerder samen met busmaatschappij Qbuzz. Naast een staking werden vanmiddag op de Fluwelen Burgwal, het Spui en de Kalvermarkt ook blokkades met bussen opgeworpen. De bussen die de straten deels blokkeerden, werden rond 21.00 uur weggehaald en naar de remise gereden.

Bekijk het item van Omroep West over de staking:

Morgen gaat een delegatie van de stakers met verkeerswethouder Peter Smit om tafel. Dat gesprek vangt omstreeks 09.00 uur aan. Vervolgens gaat de delegatie de uitkomsten van het gesprek met de stakende chauffeurs delen. Daarom rijden van 09.30 tot 13.00 uur geen stadsbussen in Den Haag. Volgens de zegsman heeft HTM met de chauffeurs afgesproken dat de chauffeurs daarna weer aan het werk gaan. “Maar dit was ook een wilde staking, dus het is nooit helemaal te garanderen dat dat ook gebeurt”, aldus de woordvoerder.