Honderden pedofielen ontmaskerd na wereldwijde zoekoperatie

Na een grootschalige zoekactie op internet door politie-eenheden in 141 landen zijn honderden pedofielen geïdentificeerd. Dat maakte de Oostenrijkse Federale Gerechtelijke Politie vanochtend bekend.

In een klein jaar tijd zijn dankzij de internationale operatie, die plaatsvond onder de codenaam ‘Carol’, 272 pedofielen ontmaskerd, die onder andere illegale video’s verspreidden over het internet. Carol is de grootste online zoekactie naar pedofilie die de Oostenrijkse politie ooit heeft uitgevoerd, zo meldt persbureau AFP vanochtend. Vermoedelijk is het ook een van de grootste operaties tegen pedofilie die wereldwijd ooit is uitgevoerd.

Bij de operatie zijn grote hoeveelheden videomateriaal aangetroffen die op dit moment door de politie in de 141 landen worden onderzocht. De Oostenrijkse Federale Gerechtelijke Politie geeft later vanochtend een persconferentie over de operatie.

Vorig jaar maart wist de Europese opsporingsdienst Europol 184 leden van een internationaal pedonetwerk op te pakken. In totaal had Europol 670 verdachten op het oog die 230 kinderen zouden hebben misbruikt.

    • Annemarie Coevert