Greipel wint vierde etappe Tour

Caption: Andre Greipel of Germany crosses the finish line to win the fourth stage of the Tour de France cycling race over 214.5 kilometers (133.3 miles) with start in Abbeville and finish in Rouen, France, Wednesday July 4, 2012. (AP Photo/Laurent Rebours)
Caption: Andre Greipel of Germany crosses the finish line to win the fourth stage of the Tour de France cycling race over 214.5 kilometers (133.3 miles) with start in Abbeville and finish in Rouen, France, Wednesday July 4, 2012. (AP Photo/Laurent Rebours) De Duitse André Greipel won vandaag de vierde etappe van de Tour de France. Foto AP / Laurent Rebours

André Greipel heeft de vierde etappe van de Tour de France gewonnen, het is zijn eerste dagzege.

De Duitser van Lotto-Belisol was in de vierde etappe na 214,5 kilometer de sterkste van het door een valpartij flink uitgedunde peloton. Alessandro Petacchi kwam als tweede de streep over gevolgd door de Nederlander Tom Veelers van de Argos-Shimano-ploeg. Fabian Cancellara behoudt de gele trui na deze etappe.

Veelers was vandaag goed in vorm, vertelde hij tegenover de camera van de NOS. Hij valt in voor zijn kopman Marcel Kittel die kampt met darmproblemen.

Op de 2,6 kilometer maakten onder andere wereldkampioen Mark Cavendish (Team Sky) en favoriet Bradley Wiggins deel van een grote valpartij. Omdat de valpartij binnen drie kilometer van de finish plaatshad, liepen de wielrenners geen tijdverlies op.

De vierde etappe verliep verder vrij voorspelbaar, schrijft persbureau Novum. Opvallend was alleen dat Michael Mørkøv aan de kop van de wedstrijd ontbrak. De drager van de bolletjestrui was de afgelopen drie dagen betrokken bij ontsnappingen, maar verkoos nu een vrije dag. Ditmaal bestond de kopgroep uit drie renners. In de vroege ontsnapping kreeg de Japanner Yukiya Arashiro de Fransmannen David Moncoutié en Anthony Delaplace met zich mee.

De top vijf van vandaag
1. André Greipel
2. Alessandro Petacchi
3. Tom Veelers
4. Matthew Goss
5. Peter Sagan

De etappe via Le Tour:

    • Hans Klis