Door Higgs-ontdekking is Stephen Hawking honderd dollar lichter

Caption: Physicist and best-selling author Stephen Hawking appears, Saturday, June 16, 2012, in Seattle. Hawking was taking part in the Seattle Science Festival Luminaries Series. (AP Photo/Ted S. Warren)
Caption: Physicist and best-selling author Stephen Hawking appears, Saturday, June 16, 2012, in Seattle. Hawking was taking part in the Seattle Science Festival Luminaries Series. (AP Photo/Ted S. Warren) Natuurkundige Stephen Hawking op archiefbeeld, 16 juni 2012. Foto AP ./ Ted S. Warren

Stephen Hawking is honderd dollar lichter door de ontdekking dat het Higgs-boson ‘hoogstwaarschijnlijk’ bestaat.

De wereldberoemde natuurkundige vertelt tegenover de BBC dat hij blij is voor Britse natuurkundige Peter Higgs (wiki) die het bestaan van het deeltje in de jaren zestig al had voorspeld . Volgens Hawking verdient Higgs de Nobelprijs voor de Natuurkunde. Lees hier een uitleg wat het Higgs-boson nu eigenlijk is.

Hawking is echter wel ‘ontstemd’ over het nieuws van vandaag. Hij had met de Amerikaanse natuurkundige Gordon Kane (wiki) van Michigan University namelijk gewed dat het boson niet bestond.

Bekijk hieronder het interview:

http://youtu.be/OmzwuYj5w1U