Politie vindt vijf lichamen na gijzeling in appartement Karlsruhe

Een politieagent inspecteert de omgeving van een appartement waar een gijzelnemer een aantal mensen gegijzeld hield. Foto AFP / Uli Deck

Bij een gijzeling door een gewapende man in de Duitse stad Karlsruhe zijn vijf doden gevallen. Dat heeft de politie vanmiddag gemeld. Agenten troffen de lichamen aan nadat zij het appartement waar de gijzeling plaatsvond hadden betreden.

De gijzeling in het appartement begon volgens een politiewoordvoerder rond negen uur vanochtend, meldde persbureau AP eerder. Op dat moment zouden twee gerechtsdeurwaarders het appartement hebben betreden om de bewoners uit hun huis te zetten. Daarna werden volgens de politie schoten gehoord. De twee deurwaarders werden sindsdien vermist. De politie had de omgeving van het appartement afgezet en probeerde tevergeefs contact te maken met de gijzelnemer.

Een team van agenten ging aan het begin van de middag het appartement binnen en trof daar volgens een politiewoordvoerder vijf lichamen aan, zo meldde persburau Reuters vanmiddag. Vermoedelijk is een van de lichamen dat van de gijzelnemer.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool