In beeld

De chauffeurs in Karachi kunnen de NAVO weer bevoorraden in Afghanistan

Pakistan opende gisteren de overgangen bij Torkham in het Khyber-gebied en Chaman voor de bevoorrading van NAVO-troepen in Afghanistan. Islamabad sloot deze nadat in november 24 Pakistaanse soldaten omkwamen bij een 'eigen vuur'-incident van Amerikaanse en Afghaanse troepen. Hierdoor stonden tientallen vrachtwagens stil in Karachi, waar de chauffeurs de tijd doodden met telefoneren, praten en wachten. Tot vannacht.
Een man slaapt op zijn vrachtwagen, wachtend op de opening van de aanvoerroutes naar Afghanistan.
Fareed Khan / AP
Langs de weg in Karachi staan nog meer ongebruikte vrachtwagens die normaliter brandstof vervoerden naar NAVO-troepen in Afghanistan.
Athar Hussain / Reuters
Een chauffeur bidt tussen de vrachtwagens in Karachi.
Shakil Adil / AP
Een chauffeur werkt aan zijn vrachtwagen.
Shakil Adil / AP
Chauffeurs vieren het nieuws dat de olie-aanvoerroutes naar Afghanistan worden heropend. De VS boden Pakistan na maanden hun excuses aan voor het eigen vuur incident waarbij 24 Pakistaanse soldaten omkwamen.
Shakil Adil / AP
Chauffeurs wachten de heropening van de NAVO-aanvoerroutes af naar Afghanistan.
Athar Hussein / Reuters
Een man loopt over de daken van vrachtwagens in Karachi.
Athar Hussein / Reuters
Geparkeerde olietankers die de NAVO bevoorraden staan geparkeerd bij een compound in Karachi.
Fareed Khan / AP
Pakistaanse chauffeurs in Karachi rusten en bellen. Ze zitten al maanden stil omdat werk ontbreekt. De VS onderhandelden al maanden voor de heropening van de overgangen bij Torkham in het Khyber-gebied en Chaman naar Afghanistan, cruciale aanvoerroutes voor de NAVO in Afghanistan.
Fareed Khan / AP
Pakistaanse chauffeurs zitten te praten op de grond tussen hun vrachtwagens in Karachi, 2 juni 2012.
Fareed Khan / AP
Mannen schilderen een olietanker die gebruikt werd om NAVO troepen te bevoorraden, 3 juli 2012. De vrachtwagens staan al tijden stil omdat Islamabad in november aanvoerroutes sloot na een 'eigen vuur'-incident van de Amerikanen waarbij 24 Pakistaanse militairen omkwamen.
Shakil Adil / AP