De beste stuurlui zitten in het publiek van Wimbledon

Caption: Serbia's Viktor Troicki reacts to a shout in the crowd during his fourth round men's singles match against Serbia's Novak Djokovic on day seven of the 2012 Wimbledon Championships tennis tournament at the All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 2, 2012. AFP PHOTO / ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Caption: Serbia's Viktor Troicki reacts to a shout in the crowd during his fourth round men's singles match against Serbia's Novak Djokovic on day seven of the 2012 Wimbledon Championships tennis tournament at the All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 2, 2012. AFP PHOTO / ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE De Servische Viktor Troicki lacht na het advies uit het publiek. Foto AFP / Andrew Yates

Vanaf de kant is het makkelijk commentaar geven op een tennis- of voetbalwedstrijd. Zo telt Nederland zeker zestien miljoen bondscoaches. We weten het allemaal beter dan de sportmannen en een enkele keer klopt dat, zoals tijdens de match tussen Troicki en Djokovic op Wimbledon.

Tijdens de vierde set gaf een Wimbledon-bezoeker ongevraagd advies aan Viktor Troicki die maandag tegen landgenoot Novak Djokovic speelde. “Gebruik je backhand!” schalde het over de baan. Troicki kon er wel om lachen en bood de man zijn racket aan.

De betere stuurman leek maandag dus wel degelijk in het Wimbledon-publiek te zitten. Troicki volgde namelijk wel het advies op en maakte een punt. Maar het advies was wel tevergeefs, hij verloor alsnog van Djokovic.

http://youtu.be/-3um_Lw5yoI

    • Hans Klis