Dan Brown kopen? Op naar de Oxfam-winkel

Dan Brown

De run op de mysteriën, codes en decepties van Dan Brown een paar jaar terug krijgt nu zijn weerslag op tweedehandswinkels. Browns boeken zijn in Engeland voor de vierde maal op rij de meest gedoneerde boeken aan Oxfam-winkels, zo weet The Guardian.

Maandag werd weliswaar bekend dat Brown niet langer de auteur is die het snelst een miljoen paperbacks van een van zijn boeken verkocht (hij verloor de titel aan E.L. James), maar op het terrein van het aantal gedoneerde titels aan Oxfam-winkels is hij nog steeds de baas.

Op plaats twee staat thrillerschrijver Ian Rankin, hij wordt gevolgd door de auteurs James Patterson, Alexander McCall Smith en John Grisham.

Browns boeken worden gul geschonken, maar ze verkopen niet het best. Dat zijn de boeken van de Zweedse bestsellersauteur Stieg Larsson. Op twee staan de boeken van JK Rowling.