Bekijks is op 4 september weer terug

Caption: FILE - In this 2011 artist's rendering provided by NASA/JPL-Caltech, the Mars Science Laboratory Curiosity rover examines a rock on Mars with a set of tools at the end of its arm, which extends about 2 meters (7 feet). The mobile robot is designed to investigate Mars' past or present ability to sustain microbial life. Curiosity is set to land in a crater near the Martian equator in August 2012 to begin a two-year mission. (AP Photo/NASA/JPL-Caltech,File)
Caption: FILE - In this 2011 artist's rendering provided by NASA/JPL-Caltech, the Mars Science Laboratory Curiosity rover examines a rock on Mars with a set of tools at the end of its arm, which extends about 2 meters (7 feet). The mobile robot is designed to investigate Mars' past or present ability to sustain microbial life. Curiosity is set to land in a crater near the Martian equator in August 2012 to begin a two-year mission. (AP Photo/NASA/JPL-Caltech,File) De Mars Science Laboratory Curiosity-rover die in augustus Mars bereikt. Foto AP / NASA

In verband met de zomervakantie de komende weken geen Bekijks van Herbert Blankesteijn op het NRC-wetenschapsblog. Op woensdag 4 september is hij weer terug met de nieuwste, mooiste en vreemdste wetenschapsvideo’s.

Tot die tijd twee filmpjes van en over de NASA:

Een rondleiding van de maan:

En NASA-medewerkers van het Jet Propulsion Laboratory over de angsten die zij moeten uitstaan bij de landing van de nieuwe Marsrover Curiosity, die naar verwachting 6 augustus neerdaalt op de Rode Planeet.

Tot op 4 september!

    • Hans Klis