Zes heuveltjes kunnen zorgen voor verrassend leuke derde etappe

De Tour is aangekomen op Franse bodem. Kasseien, wind aan de kust en zes heuvels in de finale. Dit kan weleens een verrassende derde etappe gaan worden. Vandaag fietsen de renners van Orchies (met een kasseistrook uit Parijs-Roubaix) naar Boulogne-sur-Mer. Onderweg moeten er zes heuvels worden bedwongen, waarvan twee in de derde categorie en vier

De Tour is aangekomen op Franse bodem. Kasseien, wind aan de kust en zes heuvels in de finale. Dit kan weleens een verrassende derde etappe gaan worden.

Vandaag fietsen de renners van Orchies (met een kasseistrook uit Parijs-Roubaix) naar Boulogne-sur-Mer. Onderweg moeten er zes heuvels worden bedwongen, waarvan twee in de derde categorie en vier van de vierde categorie (inclusief de slotklim).

We gaan bergop finishen. De finale zal een lastige gaan worden voor de sprinters, maar is tegelijkertijd moeilijk te voorspellen. Kanshebbers voor de ritzege zijn Philippe Gilbert, Sylvain Chavanel, Mark Cavendish en Peter Sagan, de winnaar van de eerste (soortgelijke) etappe in Seraing.

NRC-sportredacteur Thijs Zonneveld heeft de laatste kilometers al verkend:

Twitter avatar thijszonneveld Thijs Zonneveld Net laatste 30 km gefietst. Hele, hele lastige finale. Op en af, veel wind, 4 steile klimmetjes. Amstel Gold Race-finale.
Twitter avatar thijszonneveld Thijs Zonneveld P.S. Op 2,2 km voor de finish ligt een bocht waar het stapelen wordt.

Voorbeschouwing op de derde etappe

Eerdere winnaars in Boulogne-sur-Mer