Weer

Standvastig is het zomerweer in Nederland nog steeds niet. Vanaf morgen neemt de kans op een stevige regen- of onweersbui weer toe en het wordt aan het eind van de week weer koeler.

Vandaag was het niet overal even zonnig. Wolkenvelden, afkomstig van een storing net ten westen van Nederland, leverden vooral in het westen wat regen op. Toch werd het met geregeld zon aangenaam warm.

Na een vrij zwoele nacht is het morgenochtend nog op de meeste plaatsen droog. Met een matige zuidoostenwind wordt nog wat warmere lucht aangevoerd waardoor het kwik overal oploopt naar 23 tot 26 graden. Een lagedrukgebied bij de Britse eilanden komt morgen dichterbij en daardoor kunnen in de loop van de dag, vooral in het westen, al een paar regen- of onweersbuien ontstaan. Meer buien volgen in de avond en de nacht naar donderdag vanuit het zuidwesten.

Donderdag trekken een paar actieve donderbuien van zuid naar noord over het land, met plaatselijk in korte tijd veel hemelwater . Het is nog wel warm met 22 tot 24 graden.

Ook vrijdag worden plensbuien verwacht met hagel en onweer en ook in het weekeinde blijft het niet droog. Het wordt dan een 20 graden.