Postmen warm en swingend

cd Pop

Postmen

Gehoord: 30/6, Bird Rotterdam. ****

Op de concertposter stond: ‘Guess who’s back in town?’ Het optreden van Postmen zaterdagavond in club Bird in Rotterdam betekende een triomfantelijke terugkeer van de Rotterdamse rapgroep die in 1998 met debuut Documents het best verkochte album in de nationale hiphopgeschiedenis uitbracht. In de nieuwe incarnatie van de rapgroep brengt spil van de groep Remon Stotijn voor het eerst twee vocalisten samen die zijn oeuvre inkleuren.

Dat pakt live sterk uit. In top-40-hits als Crisis, U Wait en Cocktail mixte Stotijn de wat kille hiphop van de havenstad met het meer melodieuze van reggae. Die refreinen worden gezongen door de warme stem van de in de groep teruggekeerde Parkinson; een rapper van de eerste generatie die de vurig gerapte coupletten van Stotijn tevens swingend van back-up voorziet.

Echtgenote Alyssa Stotijn heeft een krachtige soulstem die ze in Downhill en het zonnige funky She Knows geweldig laat schallen. De twee vocalisten wisselen elkaar soepel af en ondersteunen de snelle woordenstromen van Stotijn met melodische achtergrondrap.

De stevig rockende band krijgt soms wat veel ruimte voor niet al te spannend solowerk. Maar de ontspannen mix van stijlen maakt nieuwsgierig naar de nieuwe plaat.