Kortenoeven en Hernandez uit de PVV. Bekijk de ‘gekaapte’ persconferentie

“Geert weet niet wie Henk en Ingid zijn. Hij leeft in een totaal isolement en is de feeling met de realiteit volledig kwijtgeraakt.” Zo lichtte PVV’er Marcial Hernandez zijn vertrek uit de fractie toe. Bekijk hier hoe Hernandez en Kortenoeven de persconferentie naar aanleiding van het PVV-verkiezingsprogramma ‘kaapten’ voor hun boodschap.

Screenshot van NOS-video over persconferentie Hernandez.

“Geert weet niet wie Henk en Ingid zijn. Hij leeft in een totaal isolement en is de feeling met de realiteit volledig kwijtgeraakt.” Zo lichtte PVV’er Marcial Hernandez zijn vertrek uit de fractie toe. Bekijk hier hoe Hernandez en Kortenoeven de persconferentie naar aanleiding van het PVV-verkiezingsprogramma ‘kaapten’ voor hun boodschap.

Defensiewoordvoerder Marcial Hernandez en buitenlandwoordvoerder Wim Kortenoeven stonden in een nis van Nieuwspoort te wachten totdat Wilders’ presentatie van het verkiezingsprogramma voorbij was. Journalisten die het perscentrum wilden verlaten werden door het duo tegengehouden. “Wij hebben iets”, zei Hernandez. “Wij stappen eruit”, zei Kortenoeven.

Daarna volgde hun persconferentie. Bekijk hieronder de complete persconferentie van Hernandez:

En die van Kortenoeven:

Video: Geert Wilders verrast

Geert Wilders werd compleet overvallen door het vertrek. Na de presentatie van het verkiezingsprogramma van de PVV liet hij weten van niks te weten.

Video: presentatie partijprogramma

De twee PVV-Kamerleden maakten hun vertrek bekend na de presentatie van het verkiezingsprogramma van de PVV. Bekijk beelden van die presentatie: