In de sfeer komen: alle video’s van 2011 op een rij

Team Sky rider Bradley Wiggins (R) of Britain cycles during the 198km (123 miles) first stage of the 99th Tour de France cycling race between Liege and Seraing, July 1, 2012. REUTERS/Stephane Mahe (BELGIUM - Tags: SPORT CYCLING)
Team Sky rider Bradley Wiggins (R) of Britain cycles during the 198km (123 miles) first stage of the 99th Tour de France cycling race between Liege and Seraing, July 1, 2012. REUTERS/Stephane Mahe (BELGIUM - Tags: SPORT CYCLING)

Nog een paar dagen, en het feest barst lost. De grootste muzikale speeltuin van Europa staat op het punt van beginnen en daarom, om alvast warm te worden, hier nog eens alle video’s van vorig jaar bij elkaar.

Want sfeervol was het in 2011, en niets wijst er op dat dit jaar minder zal zijn. Het NRC Café, waar wij elk jaar mooie namen binnenhalen om intieme concerten te geven, wordt ons middelpunt. Camerajournalist Bram Janssen maakt daar ook deze editie verslagen van.

Zo was er op de eerste dag Alain Clark, die snel schakelde van zijn show voor duizenden in de Nile-zaal, naar intiem en ingetogen in ons NRC Café. Hij speelde er met pianist Remko Kuhne zijn Slowly Forget You.

En voor de tweede dag vroegen we de bezoekers wat niet te missen was:

In het Café stonden op dag twee trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet, die een prachtige versie van Rosemary’s Baby lieten horen. Ze kregen het café muisstil:

Amanda Kuyper sprak saxofoniste Tineke Postma in het café, vlak voor haar optreden in de Madeira-zaal:

De jonge honden van Jungle By Night zetten het café op z’n kop met hun frisse afrobeat:

Jonathan Jeremiah verzorgde de soundtrack voor onze afscheidsvideo, met veel ruimte voor de mensen van North Sea Jazz. De bezoekers, en stiekem tussendoor het team van nrc.nl/nsj.