Good old days

Bestaat de islam eigenlijk nog? Geert? Iemand?

Ik bedoel: een jaar geleden was Geert Oldenbarnevelt Wilders nog dag en nacht in touw met het redden van de totale westerse beschaving uit handen van deze totalitair-fascistische woestijnideologie, maar inmiddels heeft de PVV-leider zijn prioriteiten verlegd: éérst het Kwartje van Kok teruggeven, dan pas de rest van de beschaving – mocht er nog tijd over zijn. Stel je voor dat iedere vrijheidsstrijder zo te werk zou gaan.

„I have a dream. Lower taxes on gasoline.”

Zelfs het ter ziele gaan van de Nederlandse Moslimpartij werd niet eens meer door de PVV opgemerkt. Gezien het feit dat daarmee het totale aantal moslimpartijen in het naar de afgrond islamiserende Europa op – wacht, even tellen, ja – nul is komen te staan, had ik toch op z’n minst een lichteuforische felicitatietweet aan Henk en Ingrid verwacht. Iets in de trant van: ‘Beste nieuws sinds vertrek Job Cohen: de haatbaardenpartij houdt ermee op. #bevrijdingsdag2012!’. Maar nee.

De haatbaard die de NMP ooit oprichtte, heet trouwens Henny Kreeft – dus dan weet je vrijwel zeker dat je met een kolonist in schaapskleren te maken hebt. Toch, Martin Bosma?

Je zou bijna heimwee krijgen naar de good old days. De tijd van spoeddebatten over de pedoseksuele voorkeuren van een Arabische profeet uit de zevende eeuw na Christus. Van Kamervragen over een heimelijk gevierd Suikerfeest op een of andere lagere school in Wognum of Purmerend. Van persconferenties over minarettenquota, boerkaboetes en hoofddoekjes-btw. Van diepte-interviews met de man die, of all people, Rita Verdonk geen hand wou geven.

Mooie tijden.

Maar nu? Niets van dat alles meer. Ik merk het ook aan mezelf. Laatst stond ik op Schiphol, bij de douane, achter een man in djellaba en dacht: nou ja, niks eigenlijk. Dus daar ga je al. Zelfs de Stemwijzer vindt het wel best zo. Stelling 12: ‘In Nederland mogen gewoon nieuwe moskeeën worden gebouwd.’ Gewóón. Alsof het niks kost. En Geert? Zijn laatste tweet luidde: ‘André Kuipers terug op aarde. Een Nederlandse held. Geweldig!’ Vroeger had daar dan tenminste nog #ennuallemoslimsnaardemaan achter gestaan.

Klotegrieken.