In beeld

Zomer? Regen, overstromingen en hevige stormen

Het afgelopen weekend werd de oostkust van de Verenigde Staten opgeschrikt door hevige zomerstormen. Zo'n twee miljoen Amerikanen kwamen zonder elektriciteit te zitten terwijl het kwik tot wel 37,7 graden celsius steeg. In India is ook het moessonseizoen in volle gang, met hevige regenval en overstromingen als gevolg. Een overzicht van het hete en natte natuurgeweld:
Een meisje in haar ondergelopen huis in Guahati, India.
Anupam Nath / AP
Reizigers op de Putney Bridge in Londen, begin juni. De organisatie van de Olympische Spelen stellen meer dan een kwart miljoen regenponcho's beschikbaar tijdens het sportfestijn vanwege de onvoorspelbare Britse zomer.
Kevin Coombs / Reuters
Weggebruikers in een ondergelopen straat in het Indiase Guwahati. Het moessonseizoen dat van juni tot september duurt zal naar verwachting niet zwaarder zijn dan andere jaren.
Utpal Baruah / Reuters
Een Indiase boer pompt drinkwater uit een put in het overstroomde dorpje Bulut. Door de moessonregen en de daaropvolgende wateroverlast zijn al 1,3 miljoen mensen naar hogere gelegen gebieden gevlucht.
AFP
Nepalese hulpdiensten proberen de Seti-rivier te verbreden om overstromingen te voorkomen. De zware regenval in het moessonseizoen zorgen elk jaar voor hevige wateroverlast.
Prakash Mathema / AFP
Meer dan zestig mensen kwamen dit weekend om bij overstromingen en landverschuivingen door hevige regenval in India.
Reuters
Het door overstroming geteisterde regio Sonitpur in het noordoosten van India.
Reuters
Een jongen zit te eten op een vuilniswagen in Peking. Het hete weer en zware regenval ontregelde vorige week de stad. In andere delen van China moesten tot wel een half miljoen mensen geëvacueerd vanwege wateroverlast.
Ed Jones / AFP
Hulpdiensten ruimen een omgevallen boom bij een telefoonmast op, 1 juli 2012.
Brendan Smialowski / AFP
In het Amerikaanse plaatsje Huntingtown waaiden de elektriciteitsmasten om door hevige zomerstormen afgelopen vrijdag.
Mark Wilson / AFP
Omgewaaide bomen worden in Trinidad, Washington DC opgeruimd. Zomerstormen kostten het afgelopen weekend aan zeker achttien mensen het leven en vanochtend zaten twee miljoen mensen nog zonder stroom, terwijl de temperaturen plaatselijk opliepen tot wel 37,7 graden.
Brendan Smialowski / AFP
Gestrand vee op een heuvel in het ondergelopen gebied Sonitpur in het noordoosten van India. Hevige regenval en modderstromen hebben de afgelopen dagen al meer dan zestig mensen gedood.
Reuters