Ze hebben er allemaal zin in, zeggen ze

Zes politieke partijen kwamen afgelopen weekeinde bijeen voor hun verkiezingscongressen. De partijleiders trapten de campagnes af door in de aanval te gaan (SP) of de verwachtingen te temperen (CDA). De kleine partijen voelen zich machtiger dan ooit.

Juichend, met bossen bloemen in de hand, de lijsttrekkers op hun partijcongressen: Diederik Samsom met de nummer 2 van de PvdA Jetta Klijnsma (in de Central Studios in Utrecht), Emile Roemer, met achter hem de nummers 14 en 12 van de SP Nine Kooiman en Paulus Jansen (in de Brabanthallen in Den Bosch), Jolande Sap met campagneleider en de nummer 4 van GroenLinks Jesse Klaver (in Muziektheater Vredenburg in Utrecht) en CDA-leider Sybrand van Haersma Buma (in DeFabrique in Maarssen). Foto’s Maarten Hartman, Merlin Daleman, Floren van Olden en Bram Budel

M.m.v. Annemarie Kas, Thijs Niemantsverdriet, Herman Staal, Freek Staps, Geertje Tuenter en Oscar Vermeer