Weer

Langs de flank van een klein hogedrukgebied stroomt de komende dagen wat warmere lucht naar Nederland. Tegelijkertijd schampt een warmtefront met name de westelijke provincies. Daardoor heeft bewolking morgen op veel plaatsen de overhand en voornamelijk in de westelijke helft van het land kan soms wat lichte regen vallen. In het oosten zijn de wolkenvelden dunner en laat de zon zich geregeld zien. Daar wordt het een graad of 23 terwijl het westen blij moet zijn met een graad of 20.

Woensdag loopt de temperatuur nog wat verder op. Bovendien zijn er zonnige perioden. In het binnenland wordt het zomers warm met temperaturen rond 25 graden. De westkust en de Wadden doen daar met zo’n 23 graden nauwelijks voor onder. In de avond neemt de kans op een eerste regen- of onweersbui vanuit het zuidwesten toe.

Donderdag wordt de warme lucht verdreven door een actieve zone met regen- en onweersbuien. Plaatselijk valt veel regen in korte tijd. In het noordoosten blijft het wellicht tot halverwege de middag nog droog. Daar kan het dan nogmaals 25 graden worden, elders niet.

Vrijdag en in het weekeinde vallen dagelijks flinke buien. De middagtemperatuur daalt naar 20 graden.