Voetbalnieuws

Vitesse heeft Fred Rutten aangesteld als nieuwe trainer. De 49-jarige coach, die sinds zijn ontslag bij PSV in maart zonder club zat, leidde gisteren de eerste training. Rutten is de opvolger van de naar Anderlecht vertrokken John van den Brom en is de vierde trainer tijdens het bewind van eigenaar Merab Jordania. Theo Bos en Albert Ferrer werden ontslagen, Van den Brom vertrok zelf.

Clarence Seedorf gaat naar Brazilië. De 36-jarige oud-international heeft een contract getekend bij Botafogo uit Rio de Janeiro. De afgelopen tien seizoenen speelde Seedorf bij AC Milan, waarmee hij twee keer de landstitel en twee keer de Champions League won.

Laurent Blanc is opgestapt als bondscoach van Frankrijk. De 46-jarige trainer was een tweejarig contract aangeboden, maar hij wil zijn aflopende verbintenis niet verlengen. De 97-voudig international reikte met Frankrijk op het EK tot de kwartfinales, waarin het verloor van Spanje. Blanc begon na het WK in Zuid-Afrika als bondscoach, als opvolger van Raymond Domenech. De ploeg leed in de laatste groepswedstrijd tegen Zweden de eerste nederlaag onder Blanc na 23 duels.

De UEFA heeft opnieuw tv-kijkers misleid. In de halve finale Duitsland-Italië werd na de 2-0 van Mario Balotelli een huilende Duitse fan getoond. Die beelden waren volgens de Süddeutsche Zeitung echter van vlak na het spelen van het volkslied. Tijdens Nederland-Duitsland gebeurde iets vergelijkbaars. De Duitse bondcoach Joachim Löw dolde voor het duel met een ballenjongen, wat pas tijdens de wedstrijd werd uitgezonden. De Duitse televisiezender ARD gaat een klacht indienen bij de UEFA.