Tweede etappe Tour de France waarschijnlijk prooi voor sprinters

Een overzicht van de tweede etappe in de Tour de France vandaag. Foto Screenshot nos.nl

De Tour de France gaat vandaag in België verder met de tweede etappe. Die leidt de 198 renners over 207,5 kilometer van Visé naar Tournai (Doornik in het Vlaams). Ondanks de valpartijen van gisteren stapte iedereen vandaag gewoon weer op de fiets.

De etappe ging vanmiddag al om 12.18 uur van start. Met onder andere Tony Martin (Omega-Pharma) en Luis Leon Sanchez (Rabobank). Beide waren een vraagteken, nadat zij gisteren onderuit waren gegaan. Martin heeft een breukje in zijn linkerhand. Sanchez kneusde beide polsen.

De etappe van vandaag is overwegend vlak, met slechts één col van vierde categorie op 82,6 kilometer. De verwachting is dus dat een massasprint de finale zal beslissen. Mark Cavendish, Tyler Farrar, Marcel Kittel en André Greipel behoren dus uiteraard tot belangrijke kanshebbers op de dagzege.

Voor de sprinters is de tweede etappe vandaag sowieso een belangrijke koers. In de rit zijn 65 punten te verdienen voor het puntenklassement. Fabian Cancellara leidt in de strijd om de groene trui momenteel met 55 punten. De winnaar van de etappe van gisteren, Peter Sagan, volgt met 49 punten. De Noor Edvald Boasson Hagen is derde met 42 punten.

In de aankomstplaats zal waarschijnlijk een eerbetoon plaatsvinden aan de verongelukte wielrenner Wouter Weylandt. Hij behaalde in Tournai namelijk zijn allerlaatste overwinning.

De vooruitblik van de NOS op de etappe van vandaag:

    • Niels Posthumus