Sharapova uitgeschakeld op Wimbledon door Duitse Lisicki

Maria Sharapova feliciteert tegenstander Sabine Lisicki na haar uitschakeling vandaag op Wimbledon. Foto AFP / Glyn Kirk

De Russische Maria Sharapova is verrassend uitgeschakeld op Wimbledon. Sabine Lisicki uit Duitsland was de nummer 1 van de ranglijst bij de vrouwen in de vierde ronde met 6-4 6-3 de baas.

De Duitse had vorig jaar in de halve finale op het Londense gras verloren van Sharapova. Sharapova hoopte dit jaar na haar winst op Roland Garros ook de Wimbledon-titel in de wacht te slepen. Serena Williams was de laatste speelster die dat lukte, in 2002.

Tijdens de wedstrijd tegen Lisicki maakte Sharapova echter veel onnodige fouten. Ze kwam in de eerste set nog wel terug van een break achterstand, maar leverde bij 4-5 opnieuw haar opslag in. Na een korte regenpauze kwam Lisicki op 3-0 in de tweede set, waarna ze haar voorsprong niet meer uit handen gaf.

Kerber heeft weinig moeite met Clijsters

Lisicki neemt het nu in de kwartfinale op tegen haar landgenote Angelique Kerber. Kerber had een verrassend eenvoudige middag tegen Kim Clijsters. Ze veegde de Belgische met tweemaal 6-1 van de baan.

Petra Kvitova, de winnares van vorig jaar, neemt het in de kwartfinale op tegen de Amerikaanse Serena Williams. De als vierde geplaatste Tsjechische knokte zich langs de Italiaanse Francesca Schiavone (24) met 4-6, 7-5, 6-1. Viervoudig winnares Williams (6) rekende af met Yaroslava Shvedova uit Kazachstan: 6-1, 2-6, 7-5.

De als derde geplaatste Agnieszka Radwanska stuurde Camila Giorgi uit Italië met 6-2, 6-3 naar huis. Haar volgende tegenstander komt uit het treffen tussen Maria Kirilenko en Sheng Puai.

    • David Haakman