OPTA wil betere naleving briefgeheim PostNL

De OPTA wil dat PostNL beter let op de waarborging van het briefgeheim. Foto NRC / Roel Rozenburg

PostNL beschermt het briefgeheim onvoldoende. De telecomwaakhond vindt dat de veiligheid van de post op steunpunten en mobiele depots moet worden verbeterd. Gebeurt dat niet, dan volgt een boete van maximaal 450.000 euro.

Dat schrijft de OPTA. Het briefgeheim is een wettelijk vastgestelde bescherming van poststukken tijdens het transport naar de geadresseerde.

Op sommige locaties waar post ligt opgeslagen voor het door postbodes wordt opgehaald wordt nauwelijks toezicht gehouden. Afgesloten locaties kunnen eenvoudig worden opengemaakt en soms staan er posttassen onbeheerd op de weg. De Opta heeft aangekondigd verder onderzoek te gaan doen naar de postbezorging door PostNL, schrijft persbureau Novum.

    • Hans Klis