Madame 'DSK' heeft er nu dan toch genoeg van

Dominique Strauss-Kahn is door zijn vrouw het huis uitgezet.

Het werd al maanden verwacht en nu is de kogel door de kerk: Anne Sinclair heeft haar echtgenoot Dominique Strauss-Kahn eruit gegooid. De voormalige topman van het IMF is niet meer welkom in het chique appartement aan de Place des Vosges. Het stel leeft volgens het roddelmagazine Closer al meer dan een maand gescheiden. DSK en Sinclair zijn ruim twintig jaar getrouwd.

Geen van beiden heeft in het openbaar gereageerd. Maar vrienden van Strauss-Kahn bevestigden de breuk tegenover Paris Match. Volgens hen is DSK er slecht aan toe en heeft hij depressieve neigingen. Veel van zijn oude vrienden zouden hem mijden als de pest.

Toen DSK mei vorig jaar in New York werd gearresteerd op verdenking van verkrachting, was de steenrijke Sinclair op een verjaardagsfeestje van zanger Patrick Bruel in Parijs. Ze vloog direct naar New York, waar ze een peperduur appartement huurde zolang haar man het land niet uit mocht. De manier waarop ze haar echtgenoot bleef verdedigen naarmate meer details over de zaak naar buiten kwamen wekte bewondering op, maar was voor sommigen ook moeilijk te geloven.

Terug in Frankrijk kwam DSK in opspraak vanwege een prostitutiezaak rond een hotel in Lille. De details in de media over extreme en gewelddadige seks zouden de druppel zijn geweest voor Sinclair, hoofdredacteur van de Franse versie van de website Huffington Post. NRC