La Havas is kleine, delicate soulparel met oprechte liedjes die bulken van de romantiek

CD. Lianne La Havas: Is Your Love Big Enough?

Een streelzachte stem, troostend of liftend. Lieve videoclips. Vorig jaar verscheen haar EP Lost & Found, nu is er haar debuutalbum Is Your Love Big Enough? Daarop toont de zangeres uit Londen zich hét talent, zoals ze al in de BBC-show van Jools Holland en bij ons op het Eurosonic-festival schitterde: een kleine, delicate soulparel met oprechte liedjes die bulken van romantiek en liefdeverdriet.

Modebewust, getooid met scheve hoge knot en gehuld in modern-Victoriaans korte jurkjes, componeert ze op gitaar elegant langs jazz, folk, soul en pop. Bevallig hunkert ze in de lijn van zangeres Corinne Bailey Rae. Ze voert mee als het vrouwelijke equivalent van het nieuwe soultalent Michael Kiwanuka. Maar La Havas kan ook eigenwijzer aanzetten.

Met folkzanger Willy Mason, die haar bijstond op meerdere nummers, zingt ze een van de prachtigste, breekbaarste liefdesduetten ooit: No Room for Doubt. Een liedje over vergeving na ruzie, met La Havas als hoge verlangende engel naast ruwe bolster Mason. Intens ook klinkt het nummer Gone, slechts begeleid op de piano, waarin haar hoge noten door emoties rauw vallen, als de liefde echt verloren lijkt.

    • Amanda Kuyper