Kijktips

scene uit de film Gran Torino (2008) FOTO: Warner Bros Clint Eastwood vlaggen CLINT EASTWOOD stars as Walt Kowalski in Warner Bros. Pictures’ and Village Roadshow Pictures’ drama “Gran Torino,” distributed by Warner Bros. Pictures. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.
scene uit de film Gran Torino (2008) FOTO: Warner Bros Clint Eastwood vlaggen CLINT EASTWOOD stars as Walt Kowalski in Warner Bros. Pictures’ and Village Roadshow Pictures’ drama “Gran Torino,” distributed by Warner Bros. Pictures. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. Malposa Productions

Film

Angus, Thongs and Perfect Snogging (Gurinder Chadha, 2008, VS/D/GB).

De regisseuse van Bend It Like Beckham maakte het oer-Britse antwoord op de Amerikaanse tienerfilm. Georgia (Georgia Groome) is veertien jaar en heeft typische tienerproblemen: haar ouders zijn met veertig jaar al bijna bejaard, ze is geobsedeerd door haar lichaam en jongens; en ze is soms ronduit egoïstisch, soms uiterst volwassen. Als er twee jongens uit Londen in Eastbourne komen wonen, raken Georgia en haar drie vriendinnen uiterst opgewonden. De film voelt als een fris briesje in een overbekend genre.RTL 8, 20.30-22.35u.

Gran Torino (Clint Eastwood, 2008, VS).

Sinds de eeuwwisseling legt Clint Eastwood zich voornamelijk toe op azijnpissers die nog iets willen betekenen. Hier is hij mopperpot Walt Kowalski, veteraan van de Koreaoorlog en van Ford in Detroit, die bier drinkt op de veranda en met zijn M1-geweer een jeugdbende op de korrel neemt. Maar uiteindelijk wordt hij mentor van een Vietnamese buurjongen. SBS 6, 20.30-22.50u.

Informatief

Die Story im Ersten: Der große Euro-Schwindel.

Documentaire over de wijze waarop Griekenland destijds de euro is binnengeloodst. Dankzij boekhoudtrucs waarvan andere landen op de hoogte waren, kon het land voldoen aan de criteria die gesteld waren. Een reconstructie van wie destijds welke beslissing wanneer nam. Met medewerking van hoofdrolspelers uit Duitsland, Griekenland en Brussel: voormalige Bundesfinanzminister Waigel en Eichel, hun huidige opvolger Schäuble, voormalig voorzitter van de Europese Raad Juncker, de vroegere directeur van de Duitse centrale bank Tietmeyer en de toenmalige Griekse minister van Financiën Papantoniou. De conclusie: de invoering van de euro is één lange collectieve geschiedenis van bedrog en zelfbedrog, en de eurocrisis is daarvan het logische gevolg. ARD, 22.45-23.30u.