Heb je je oude kerstkaarten bewaard? Maak er een muziekinstrument van

Muziek maken met kerstkaarten, misschien niet echt een onderwerp in hartje zomer, maar wel een hobby om in het achterhoofd te houden voor over een half jaar. Foto Screenshot YouTube / fullmetalanbu

Steeds meer mensen sturen hun kerstwensen tegenwoordig per e-mail. Jammer. Want in oude Kerstkaarten schuilt een prachtig muziekinstrument. Het idee is simpel: zoek uit in welke volgorde je de kaarten moet openen, en je hebt in een handomdraai de melodie van je favoriete nummer te pakken.

Wat te denken bijvoorbeeld van het nummer ‘Aerodynamic’ van Daft Punk. Goed, je hebt wel vijf paar handen nodig om de Kerstkaarten goed ‘af te spelen’. En het is misschien ook niet het eenvoudigste nummer op te spelen op een setje kerstkaarten. Maar met wat training, een goede dosis geduld, een stevige vriendengroep of een familie van enige omvang moet het te regelen zijn.

Leuk tijdverdrijf met name voor in de koude, donkere wintermaanden. Misschien niet direct iets voor hartje zomer. Om in je achterhoofd te houden voor over een half jaar dus.

Alhoewel, muziek maken met kerstkaarten kan natuurlijk ook best een leuke hobby zijn op een regenachtige zomeravond. En daar hebben we er genoeg van in Nederland. Maar dan moet je natuurlijk wel al je oude kerstkaarten van afgelopen december hebben bewaard en dienen niet al te mensen hun gelukwensen digitaal aan je te hebben verstuurd.

‘Aerodynamic’ van Daft Punk in kerstkaartenversie:

Het origineel van Daft Punk zelf: