Eerste zege avendish?

Vandaag beginnen de renners in de Ronde van Frankrijk in startplaats Visé (België) aan de tweede etappe, een rit door België over 207,5 kilometer naar Tournai (Doornik). Na 82,5 kilometer koersen stuit het peloton op de Côte de la Citadelle de Namur, een beklimming van de vierde categorie. Na 153 kilometer is er een tussensprint, waar de nummer één vijftien punten verdient voor de groene trui. Aan de finish zijn nog eens 45 punten te behalen. Het overwegend vlakke parcours is op het lijf geschreven van de sprinters in het peloton. De verwachting is dat de etappe uitdraait op een massasprint. Alle ogen zullen dan ook gericht zijn op de Brit Mark Cavendish, de afgelopen vier edities van de Tour met afstand de succesvolste sprinter. Vorig jaar veroverde hij als winnaar van het puntenklassement de groene trui.