Correcties en aanvullingen

Parkmoord wel besproken bij de selectie van Jos Silvis

In het commentaar Justitie is soms wel erg blind (28 juni, pagina 2) staat over de benoeming van Jos Silvis tot Nederlandse rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg: „Kennelijk is in de selectie voor Straatsburg bij de Hoge Raad, de Raad van State en het EU Hof, niemand op het idee gekomen de Parkmoord mee te wegen”. De Hoge Raad laat weten dat deze kwestie bij de selectie wel is besproken en ook is voorgelegd aan de minister.

In het artikel Ruime ervaring, maar omstreden (28 juni, pagina 9) staat dat het feit dat Silvis de Parkmoord heeft behandeld, volgens de president van de Hoge Raad „geen enkele belemmering” vormde. Hier is bedoeld: „geen belemmering”. Dat dit „dan ook geen nadere aandacht” verdiende, is een parafrase van de redacteur.

Marieke de Mooij

Het artikel Tandarts wordt duurder? Logisch (29 juni, pagina 17) wekt de indruk dat auteur Marieke de Mooij is verbonden aan Nederlandse universiteiten. Dit is niet juist. Ze heeft wereldwijd gastcolleges gegeven, ook aan enkele Nederlandse universiteiten, maar is niet verbonden aan een specifieke Nederlandse universiteit. De Mooij is consultant en auteur van boeken op het gebied van consumentengedrag en internationale marketingcommunicatie, uitgegeven in de Verenigde Staten. Ze was profesora asociada aan de Universiteit van Navarra, waar ze promoveerde.