Anderhalf uur radio voor gast

Universiteitsbestuurder Pauline van der Meer Mohr trapt de reeks af.

ZomerNachten Radio 1, 00.02 - 01.32 uur (t/m 6 juli)

Pauline van der Meer Mohr is voorzitter van het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig directeur bij ABN Amro. Vannacht is ze anderhalf uur lang radiopresentator.

De NCRV presenteert deze week een nieuwe reeks ZomerNachten, een radioprogramma dat losjes gebaseerd is op het tv-programma Zomergasten van de VPRO en op het vijftig oude Zweedse radioprogramma Sommar. In ZomerNachten is een bekende Nederlander anderhalf uur lang live op de radio te horen. Er is geen ‘echte’ presentator aanwezig. Het programma wordt volledig bepaald door de gast, die een week lang is voorbereid op zijn of haar tijdelijke baan. Samen met een redacteur en een dramaturg hebben ze gewerkt aan een opzet met voldoende spanning en afwisseling.

De eerste in de reeks is Pauline van der Meer Mohr. Ze zal volgens eindredacteur Joga Brouwers vooral spreken over talent. Van der Meer Mohr gaat in op het herkennen, ontwikkelen en getuige zijn van talent. Ze zal ook haar eigen carrière aan bod laten komen en vertellen door wie zij in haar leven is geïnspireerd. Waarschijnlijk zal ze ook poëzie voordragen. Anderhalf uur radio zonder interviewer schept de gelegenheid om vrijuit te spreken.

De overige gastpresentatoren deze week zijn filmmaker Martin Koolhoven, fotograaf Jeroen Kramer, zanger Maarten van Roozendaal en Hans van der Wal, vader van de omgekomen cabaretier Floor van der Wal.

    • Marcella Veldthuis