Vrijdag landde de Chinese vrouwelijke versie van André Kuipers al

Caption: In this Friday, June 29, 2012 photo, Chinese astronauts, from left, Liu Wang, Jing Haipeng and Liu Yang, wave with flowers after the re-entry capsule of China's Shenzhou 9 spacecraft, back, landed in Siziwang Banner of northern China's Inner Mongolia region. The Chinese space capsule with three astronauts aboard returned to Earth from a 13-day mission to an orbiting module that is a prototype for a future permanent station. (AP Photo) CHINA OUT De Chinese taikonauten (vlnr.) Liu Wang, Jing Haipeng en Liu Yang landden zaterdag veilig op Chinese bodem na een geslaagde ruimtemissie. Foto AP

Terwijl al onze aandachtal dagen uitging naar de terugkeer van André Kuipers, landde ondertussen taikonaut Liu Yang in China. De vrouwelijke versie van Kuipers, zeg maar.

Yang is de eerste Chinese vrouw in de ruimte. Zij landde vrijdag samen met haar twee collega’s Jing Haipeng en Liu Wang in de Shenzou-9 capsule die 16 juni de ruimte in schoot. De taikonauten maakten de eerste bemande koppeling aan het Chinese ruimtestation Tiangong (ofwel ‘Hemelse Paleis’), een nieuwe technologische mijlpaal in het ambitieuze Chinese ruimtevaartprogramma.

Bekijk hieronder de landing van de taikonauten:


http://youtu.be/o9mjBPTBhr4

Bekijk hier de terugkeer van André Kuipers van minuut tot minuut terug.

    • Hans Klis