Minstens tien doden bij granaataanvallen op kerken Kenia

Minstens tien mensen zijn gedood bij granaataanvallen op twee kerken in de Keniaanse stad Garissa aan de Somalische grens. Ruim veertig mensen raakten gewond.

Dat meldt persbureau Reuters De aanvallen zijn de laatste in een lange reeks aanslagen sinds Keniaanse troepen jacht maken op de terroristische beweging Al-Shabaab in Somalië. In oktober begonnen zij aan een offensief nadat meerdere buitenlanders ontvoerd werden door de aan Al-Qaeda-gelieerde militanten. In Garissa staat ook een militaire basis van waaruit Keniaanse troepen opereren in Somalië.


Grotere kaart weergeven

Terreurorganisatie Al-Shabaab opereert vanuit Somalië en heeft in een deel van dat land de controle in handen. Het heeft in de veroverde gebieden strikt-islamitische leefregels doorgevoerd en wordt door onder meer de Verenigde Staten verdacht van banden met Al-Qaeda. De beweging pleegt regelmatig aanslagen in Somalië.

    • Hans Klis