werkpak

‘De meiden op kantoor zijn lyrisch over mijn outfit’

Amsterdam 4-6-2012 Werkpak: Wilma van Unen Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Wilma van Unen (1971) mede-eigenaar van Tempelman-de Niet gerechtsdeurwaarders.

„Ik heb jarenlang alleen maar zwarte broeken met nette jasjes gedragen, tot ik onlangs bij Joline Jolink (Nederlandse modeontwerper, red.) langsging. Ik vond haar kleding altijd erg leuk, maar dacht dat het beroepshalve niet netjes genoeg zou zijn. Op een ochtend heb ik met haar afgesproken en – zonder te overdrijven – bijna haar hele collectie gekocht. Een hele switch, maar de meiden op kantoor zijn lyrisch. In deze outfit is de legging, het hemdje, de jurk en het vest van Joline. Dat zal in totaal zo’n vijf- of zeshonderd euro gekost hebben.

„De pumps en de tas zijn van Louis Vuitton. Het is mijn favoriete merk, vooral omdat het onverwoestbaar is. Ik heb er achttien tassen van. Andere mensen kopen vier goedkope tassen per jaar, ik één goede die ik over tachtig jaar nog steeds gebruik. Deze kostte zo’n achthonderd euro, dus dat valt nog wel mee.

„Onlangs werd ik uitgenodigd voor een Louis Vuitton-evenement waar de kledingcollectie werd geïntroduceerd aan vaste klanten. Toen heb ik schoenen gekocht met satijn en riet. Meteen daarna heb ik dit bruine paar, hetzelfde model, ook apart laten zetten.

„Ik loop al 22 jaar elke dag op hoge hakken. Ik ben er helemaal mee vergroeid, als ik een dag op platte schoenen loop, krijg ik meteen pijn in mijn kuiten. Dus nu draag ik alleen platte werklaarzen tijdens het grasmaaien.

„Mijn bril en mijn ketting zijn altijd uitgesproken. Deze ketting heb ik gekocht in een winkeltje in Zaltbommel, en de bril is van Gucci. In totaal heb ik zo’n twintig brillen, die ik afstem op mijn kleding. De armband is van Hermès en de oorbellen heb ik van mijn moeder gekregen toen ik afstudeerde. Mijn moeder is mijn grootste vriendin, dus die oorbellen draag ik elke dag.

„Er zijn veel vrouwelijke gerechtsdeurwaarders die nogal mannelijk door de bocht komen. Dat vind ik zo jammer. Mensen reageren juist altijd leuk als ze mij op hoge hakken zien. Als ik langs de deuren ga, moet ik wel een beetje oppassen met wat ik draag. Met dure dingen kun je mensen kwetsen.”

Nathalie Wouters