Vrouw als bondscoach?

Het leek gisteren even trending topic op Twitter te worden: de oproep van politicoloog Ewoud Butter om Vera Pauw te benoemen tot bondscoach. „Ze leverde een geweldige prestatie door als bondscoach van het Nederlands vrouwenteam de halve finales van het EK in Finland te bereiken”, schreef hij op zijn blog. Dus: ‘Kies een vrouw, kies Vera Pauw’. De reacties stroomden binnen. „Misschien wel goed voor onze ego-knulletjes.” En: „Pauw weet wel raad met strafschoppen.” Pauw kan wel lachen om de slogan, maar realistisch? Nee. „Als Van Marwijk Huntelaar op de bank zet levert dat veel kritiek op. Als een vrouw dat doet is het prijsschieten. De vraag is niet of ik zou slagen, maar in die rol ben je als vrouw heel kwetsbaar.” Pauw nam in 2010 ontslag omdat de KNVB naar haar zeggen „geen raad weet met een succesvolle vrouwelijke coach”.