Video: je bent nooit te oud voor tafeltennis

Sporters die meedoen aan een wereldkampioenschap, in wat voor discipline dan ook, richten hun leven daar over het algemeen op in. Die houding, daar blijkt geen houdbaarheidsdatum op te zitten. Tafeltennissers van boven de tachtig in bloedvorm zijn nu op film vastgelegd.

Documentairemakers Hugh en Anson Hartford volgden acht bloedfanatieke deelnemers aan het tafeltenniskampioenschap in Mongolië voor tachtigplussers, en deze mensen nemen de sport bloedserieus. De oudste deelnemer die wordt gevolgd is 99 jaar oud. En ze laat niet met zich sollen:

“Kan me niet schelen hoe oud die andere dame is. Ik moet haar gewoon verslaan.”

De film wordt volgende maand vertoond op enkele Amerikaanse filmfestivals, maar ook de trailer bezorgt je drie hele leuke minuten:

http://www.youtube.com/watch?v=SMjTV3K5rEY

In hetzelfde straatje verscheen twee jaar geleden de documentaire Autumn Gold. Atleten in de tachtig, negentig en zelfs honderd vanuit verschillende windstreken die deelnemen aan het wk atletiek voor hun leeftijdsklasse zijn gevolgd in hun voorbereidingen, en hebben ondertussen mooie levensverhalen te delen. Maar vooral willen ze winnen.

    • Annemarie Coevert