Uitgelicht zondag

The International Space Station (ISS) crew member, Dutch astronaut Andre Kuipers, waves as he boards the Soyuz TMA-03M spacecraft at Baikonur cosmodrome, December 21, 2011. REUTERS/Shamil Zhumatov (KAZAKHSTAN - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY TRANSPORT)
The International Space Station (ISS) crew member, Dutch astronaut Andre Kuipers, waves as he boards the Soyuz TMA-03M spacecraft at Baikonur cosmodrome, December 21, 2011. REUTERS/Shamil Zhumatov (KAZAKHSTAN - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY TRANSPORT) REUTERS

Film

The Boys are Back (Scott Hicks, 2009, AUS/GB). Clive Owen is sportjournalist Joe Warr, een jongen van de gestampte pot wiens vrouw plotseling overlijdt en hem achterlaat met twee zoons: een opstandige tiener uit een eerder huwelijk en een nieuwsgierige zesjarige. Omdat hij denkt dat hij ze daarmee gelukkig kan maken voedt hij ze op door overal ja op te zeggen. Maar dat loopt natuurlijk verkeerd. Ze zullen alle drie een manier moeten vinden om volwassen te worden. BBC 2, 21.00-22.40u.

Légitime violence (Serge Leroy, 1982, F). Een waarschuwing tegen extreem-rechts, in deze dertig jaar oude film die het niet van een sterke plot moet hebben. Is vooral een aanklacht tegen de Franse maatschappij, waar in de ogen van de regisseur niemand deugt: de klassieke psychopaat Eddy (Thierry Lhermitte), uitbater van een homobar in Deauville niet (een van zijn acolieten is trouwens niemand minder dan Plastic Bertrand), boef Christophe(r) Lambert niet (hij schiet vrouwen en kinderen dood), Claude Brasseur niet (uit op wraak voor de moord op zijn familie) en de politie ook al niet (Michel Aumont is een corrupte commissaris). TV5, 21.00-22.40u.

Informatief

Marcel Ponseele. Over Bach, schoonheid en rust. Portret van Marcel Ponseele (1957), volgens Philippe Herreweghe de beste barokhoboïst ter wereld. Ponseele staat bekend om zijn fluwelen klank en zijn doorleefde Bach-interpretaties. Hij bouwt zelf barokhobo’s. Hier praat hij onder meer over zijn liefde voor Bach, het leven van een muzikant en zijn zoektocht naar schoonheid en stilte, die hij probeert te vinden in zijn huis in Frankrijk. Met getuigenissen van Philippe Herreweghe, Sigiswald Kuijken, collega-muzikanten en familie. Canvas, 12.00-13.00u.

Lang leve... de Tour de France. Herhaling van aflevering uit een documentaireserie van Michiel van Erp. Met o.m. een portret van een aantal wielrenners uit het Brabantse wielerdorp Sint Willebrord.Ned.1, 08.40-09.30u.

Amusement

Het Nationale Canta Ballet. Uitvoering ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Het Nationale Ballet. Ernst Meisner maakte een choreografie voor het corps de ballet en zestig autootjes op muziek van dj Scanner (Robin Rimbaud). Van de twee optredens afgelopen donderdag werd deze registratie samengesteld. Ned.2, 19.00-20.00u.

La délogeuse. Korte film van Julien Rouyet. Huishoudster Stéphanie (Julia Perazzini) maakt het zichzelf steeds gemakkelijker in de luxe villa waar zij als huishoudster is aangenomen. Beetje bij beetje krijgt ze overwicht op de bewoners en neemt ze de macht in het huis over. TV5, 22.40-23.00u.

EK voetbal

Spanje - Italië. Verslag van de finale en van de huldiging van de winnaar in het NSK Olimpiejsky, Kiev. Ned.1, 20.35-23.15u.

Sport

Wielrennen: Tour de France. Verslag van de etappe tussen Luik en Seraing, een vrij vlak Waals parcours van 198 kilometer met aankomst lichtjes heuvelop.Eén, 14.10-17.40u.

Radio

Sara zomert. Sanne Wallis de Vries vervangt deze zomer Sara Kroos in dit theatermagazine. De Vries draait hoogtepunten uit Nederpop en theater. Radio 2, 20.05-22.00u.