Pure winst

None

Beautybloggers en cosmeticaklanten besteden steeds meer aandacht aan de ingrediënten die in verzorgingsproducten zitten. Wat werkt? Wat niet? Welke stoffen zijn veilig? Welke irriteren juist? Het nieuwe merk Etat Pur speelt daar op in. Het merk beweert alleen veilige ingrediënten te gebruiken. Hun ‘pure’ imago versterken ze door geen wonderen te beloven.

Ander opvallend verkooppunt: de producten zijn – vergeleken met crèmes van de grote merken – goedkoop. Een hydraterende dagcrème kost bijvoorbeeld 9,80 euro (40 ml). Het merk zegt de prijs laag te kunnen houden omdat ze geen „overbodig luxe verpakkingen” en „grote reclamecampagnes” hebben. En omdat ze uitsluitend via internet verkopen (etatpur.nl). De website is er in het Frans, Engels, Spaans, Nederland, Italiaans en Duits.

Etat Pur heeft wel verwarrend veel producten in het assortiment: behalve de gangbare verzorgingsproducten (reinigen en verzorgen) ook zogenoemde ‘actieve stoffen’ die voor één specifiek huidprobleem zijn (bijvoorbeeld doffe teint of rode vlekken). Hoe te kiezen uit zeventig producten?

Gelukkig brengt een keuzemenu de klant efficiënt naar de voor hem of haar geschikte producten. Zo vindt een meisje van 13 haar weg naar salicylzuur (9,80 euro, 15 ml). In een hoge concentratie wordt deze stof gebruikt bij de behandeling van wratten, het weekt de hoornlaag los. In deze concentratie ruimt het, met een paar druppeltjes, netjes puistjes op. En een vrouw van midden veertig komt uit bij de ‘Licht hydraterende emulsie’. Voor nog geen tientje (8,40 euro voor 40 ml). Voor dat geld zit het ook nog in een strak en fris potje.

    • Monique Snoeijen