Prethorloge

None

Amper een jaar geleden studeerde de jonge Nederlandse ontwerper Maarten van der Horst af aan de prestigieuze modeopleiding van Central Saint Martins in Londen, en nu al is hij aan zijn tweede ontwerpsamenwerking toe. Naast zijn minicollectie voor de Britse modeketen Topshop – die begin mei gelanceerd werd – heeft Van der Horst nu ook een horloge ontworpen in samenwerking met Casio G-Shock. Dit vanwege het dertigjarige bestaan van het schokbestendige horloge dat naar verluidt de val van een flatgebouw overleeft. Van der Horst voerde de klok uit in een bonte combinatie van felle tinten paars, roze, groen en blauw en voorzag de rubberen polsband van zijn handelsmerk: een tropische bloemenprint. „Mijn doel was het plezier en het optimisme dat mijn kleding kenmerkt te laten zien.”

De G-Shock van Van Der Horst kost ruim 300 euro, via Gshock.com

    • Nathalie Wouters