Nieuwsoverzicht

Wimbledon

Rus hard onderuit, Federer ontsnapt

Londen. Tennisster Arantxa Rus heeft vrijdag in de derde ronde van Wimbledon kansloos verloren van de als dertigste gesplaatste Chinese Shuai Peng. De 21-jarige Nederlandse verloor in twee sets: 6-1 en 6-2. In de vorige ronde stuntte ze nog tegen de als vijfde geplaatste Australische Samantha Stosur. Rus was de laatste Nederlandse enkelspeelster op het Londense gras. De Zwitser Roger Federer ontsnapte vrijdagavond laat in de derde ronde tegen de Fransman Julien Benneteau. Federer, die Wimbledon zes keer won, vocht zich terug na een 2-0 achterstand in sets: 4-6, 6-7, 6-2, 7-6 en 6-1. (NRC)

Sportbijlage, pagina 5

Nederland

Trillend kantoor langs A12 nog week dicht

Utrecht. Het kantoor van Rijkswaterstaat langs de A12 dat donderdag werd ontruimd wegens onverklaarbare trillingen in het pand, blijft vermoedelijk de hele komende week dicht. De vijftienhonderd medewerkers hebben vrijdag te horen gekregen dat ze komende week op een andere locatie of vanuit huis kunnen werken, meldde Rijkswaterstaat vrijdagavond. De beslissing is genomen omdat nog onduidelijk is waar de trillingen vandaan komen. De Rijksgebouwendienst onderzoekt de trillingen in het grote kantoorpand Westraven. De Rijksgebouwendienst verwacht in ieder geval nog tot maandag bezig te zijn met het onderzoek. (Novum)

Boete

NMa legt Liander en Nuon boete op

Rotterdam. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft boetes opgelegd aan netbeheerder Liander en energieleverancier Nuon wegens het overtreden van mededingingsregels. Liander kreeg een boete van 3,3 miljoen euro voor het onvoldoende afschermen van klantgegevens. Daardoor werd het voor Nuon mogelijk die gegevens in te kijken. Nuon CCC, een dochter van Nuon, werd beboet voor 208.000 euro. „Hoewel van daadwerkelijk misbruik niets is gebleken, kan zo’n voordeel leiden tot oneigenlijke concurrentie en dus verstoring van de markt. Het schenden van de verplichting tot geheimhouding is een ernstige overtreding”, aldus de kartelwaakhond NMa. (NRC)