Modieuze flessenkoelers

Flessen rood die knus tegen de centrale verwarming geparkeerd hebben gelegen dan wel gezellig onder de open haard hebben gewoond, zijn eenvoudig op hun ideale drinktemperatuur te krijgen door ze even in de koelkast te zetten. Echter, zo’n opfriscursus neemt – afhankelijk van de soort – gauw een half uur tot een uur in beslag. En de dorst is meestal ongeduldig. In een ijsemmer zetten gaat sneller, maar je zult altijd zien: de ijsblokjes zijn net op.

De wijnparafernalia-industrie heeft daarop ingespeeld met de introductie van snelkoelende flesmanchetten. En die werken inderdaad voorbeeldig. Nadeel is echter: deze koelhoezen zijn spuuglelijk en vooral ook erg plastic. Kortom, niet erg des wijn. De firma Screwpull meent daar iets op gevonden te hebben: de Glamourserie. Verkrijgbaar in de nieuwste modekleuren. Uitgevoerd in linnenlook. En – heel erg Hollywood – met een zij-decolleté.

Screwpull Glamour 16,90 euro www.lecreuset.fr