Kijken: kinderen doen gruwelijkste scène uit Alien na

Screenshot Youtube.com

Altijd al kinderen een scène van Alien willen zien naspelen? Dat kan. Maar let op: deze post bevat één van de belangrijkste spoilers uit de hele Alien-trilogie. Kijken op eigen risico.

In Ridley Scotts sci-fi klassieker Alien (1979) zit een hele nare scène waarin een alien uit de borst van acteur John Hurt barst (spoiler alert!). Ja, echt, barst. Het is een ronduit ranzig scène, maar misschien wel de beste uit de hele film.

Zelfs met ketchup is het nog ultiem goor

In dit filmpje spelen een stel kinderen de beruchte scène van de Chest burster na, zoals het beest in de film wordt genoemd. Dat beest vindt het prettig om zich, nadat het een tijdje in je borstkas heeft gezeten, zich een weg door je organen naar buiten te banen.

Dankzij deze versie van Kids Swede Movies is het aan de ene kant nog steeds vreselijk gruwelijk, maar aan de andere kant ook heel snoezig. Want het zijn nog steeds kinderen, en de ketchup die je om de oren vliegt is aandoenlijk. Sowieso ook bonuspunten voor de haarklem:

‘Tis but a scratch!

Kids Swede Movies heeft nog meer prachtparodieën gemaakt. Zoals deze klassieke vechtscène tussen The Black Knight en King Arthur uit Monty Python and the Holy Grail. Let ook op de grappige ondertiteling van het kindergebrabbel:

Nog meer Ridley Scott-parafernalia

Kids Swede Movies vist uit een goeie ideeënvijver. Want Scotts nieuwste film Prometheus is voor velen aanleiding genoeg ‘iets’ met Alien of Prometheus te ‘doen’. Zo zijn er al talloze hommages en parodieën gemaakt.

    • Judith Laanen