Kidsflits

Percy, Buffalo Bill en ik (Anders Gustafsson 2005) Ulf viert vakantie op een idyllisch Zweeds eiland, maar zijn opa is een knorrepot, zijn vader verliest zich in kruiswoordraadsels, zijn broer pest hem en iedereen vindt zijn vriendje Percy leuker, zelfs het meisje op wie hij verliefd is. Deze Zweedse film behandelt op een aardige, zomerse manier jongensjaloezie en het scheve huwelijk van opa en oma.

Zaterdag, Ned. 3, 15.30-16.55 uur

Madelief (Ineke Houtman 1998)

Verfilming van de boeken van Guus Kuijer richt zich op de dood van oma. Madeliefs moeder lijkt niet erg verdrietig, oma was niet zo’n leuke vrouw. Madelief ontdekt in oma’s tuinhuis hoe dat kwam en helpt opa zich te verzoenen met zijn vrouw en haar dood.Zondag, Ned. 3, 9.00-10.25 uur.

De kleine Nicolaas (L. Tirard 2009)

Verfilming van de boeken van René Goscinny (Asterix) en Jean-Jacques Sempé. Het fijne leven van de zesjarige Nicolaas wordt verstoord door de komst van een baby.Zondag, Ned. 3, 15.30-16.50 uur