Geen vertrouwen in de trein

Mijn zus gaat met een vriendin en hun tienerdochters een lang weekend naar Parijs. De Thalys zal om 10.00 uur donderdagochtend uit Rotterdam vertrekken en de vriendin wil uit angst voor vertraging op het traject Doetinchem-Rotterdam graag op woensdagavond al in een hotel in Rotterdam zijn.

Mijn zus gaat schoorvoetend akkoord, want haar vriendin heeft veel ervaring met vertraging op het spoor, al vindt ze het jammer dat de dochters daardoor het eindfeest op de basisschool moeten missen. Ik vind ook dat vriendin een wat overdreven wantrouwen in het spoor heeft. Op mijn vraag waar vriendin werkt, antwoordt mijn zus: bij ProRail.

Jan-Kees Helderman

Een ikje is een anekdote gevat in maximaal 120 woorden. U kunt zelf een ikje inzenden via: nrc.nl/ik

    • Jan-Kees Helderman