De Ballade van Assange

Het lijkt een grap maar dat is het niet. WikiLeaks komt met een cd vol ‘inspirerende’ nummers over ondermeer frontman Julian Assange. Naar eigen zeggen loopt de organisatie veel geld mis door een „onwettelijke financiële blokkade door grote Amerikaanse financiële instituten die gelinkt zijn aan Washington”. Het album heet Beat the Blockade en bevat twaalf nummers, met titels als WikiLeaks and the Need for Free Speech en Rise Above (WikiBeetz4WikiLeaks).

De cd is te downloaden vanaf 11,99 dollar op cdbaby.com. De inkomsten worden gebruikt om Wikileaks en het Bradley Manning Defense Fund te ondersteunen. De liedjes gaan over de ‘worstelingen’ van Assange, informant Bradley Manning en hackergroep Anonymous. Er is één nummer online te beluisteren: ‘The Ballad of Julian Assange’. Dat lied bevat teksten als: „They persecute your website and they kill your funding too / There simply isn’t anything they’d hesitate to do”.