Weer

Het was vandaag al wat minder drukkend dan gisteren, maar nog steeds warm. Afgelopen nacht bleef het in Nederland, op een enkele donderbui na, droog. De meeste buien trokken via België en Duitsland net ten zuiden en oosten van Nederland langs.

Vanavond verdwijnt de laatste bui en klaart het op. Komende nacht neemt de zuidelijke wind af en koelt het, onder een vrij heldere hemel, af naar een graad of 14.

Morgen begint het weekeinde met zon en ontstaan landinwaarts enkele stapelwolken. In de middag neemt in het westen de bewolking toe en valt daar wat regen of een bui. Het wordt rond 20 graden aan zee tot 24 graden langs de oostgrens. ’s Avonds trekken de wolken naar het oosten, waar het wel grotendeels droog blijft, en klaart het vanuit het westen op. Onder heldere hemel koelt het in de nacht af naar 13 graden.

Zondag blijft het vrijwel overal droog. De zon schijnt geregeld maar er trekken ook af en toe wolkenvelden voorbij. Het is iets minder warm. Met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 17 graden op de Wadden tot 20 graden in het oosten en zuiden van het land.

Begin volgende week wordt het weer een paar graden warmer maar neemt de kans op een bui weer toe.