Vandaag in de Boekenbijlage

Vandaag in de Boekenbijlage, die wekelijks op vrijdag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt: Dave Eggers, Jean Beddington, Erwin Olaf en Barack Obama. De bijlage opent vandaag met een interview met de Amerikaanse auteur Dave Eggers, wiens nieuwe roman A Hologram for the King net is verschenen. Boek van de Week is De jeugd

Vandaag in de Boekenbijlage, die wekelijks op vrijdag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt: Dave Eggers, Jean Beddington, Erwin Olaf en Barack Obama.

Dave Eggers/ Foto ©Christopher Felver-CorbisDave Eggers/ Foto ©Christopher Felver-Corbis

De bijlage opent vandaag met een interview met de Amerikaanse auteur Dave Eggers, wiens nieuwe roman A Hologram for the King net is verschenen.

Boek van de Week is De jeugd van tegenwoordig van de socioloog Cas Wouters, een werk over de seksuele opvoedingspraktijken in de 20ste eeuw.

In de rubriek Boekdelen verklaart restaurateur Jean Beddington de liefde aan On Chesil Beach van Ian McEwan. Verder ook een interview met de Canadese auteur Patrick DeWitt, auteur van de Man Booker Prize genomineerde roman De gebroeders Sisters.

Er is aandacht voor nieuwe non-fictieboeken van David Rijser, Thierry Baudet, Piet Emmer en Jos Gommans.

In het kader van literatuur, worden de nieuwe romans besproken van Koen Peeters, Laure Van den Broeck, Fleur Jurgens, Haffid Bouazza, Hiromi Kawakami en Enid Bagnold.

Tot slot nog aandacht voor een nieuw fotoboek van Erwin Olaf en een biografie over Barack Obama.

 

 

    • Roderick Nieuwenhuis