Rus verliest; alle Nederlanders nu uitgespeeld op Wimbledon

Rus na haar uitschakeling. Foto AFP / Glyn Kirk

Arantxa Rus is vandaag in de derde ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De Nederlandse kwam tegen de als dertigste geplaatste Shuai Peng geen moment in haar ritme en verloor met duidelijke cijfers: 1-6, 2-6. In de vorige ronde had Rus nog voor een daverende verrassing gezorgd door de mondiale nummer vijf Samantha Stosur te verslaan.

http://nos.nl/video/389674-wimbledon-2012-rus--peng.html

Zo verrassend als Rus woensdag tegen Stosur voor de dag kwam, zo matig speelde ze vandaag tegen de 38 plaatsen hoger genoteerde Peng, schrijft persbureau Novum in het wedstrijdverslag. Het was ook de verdienste van de Chinese, die met prima spel Rus tot wanhoop dreef. Het krachtsverschil werd pijnlijk duidelijk op het scorebord. Peng pakte in iets meer dan twintig minuten met 6-1 de eerste set.

Ook in het tweede bedrijf kende Rus een valste start. Ze werd direct gebroken. Daarna leek de Nederlandse zich even op te richten met twee prima servicegames, maar de opleving bleek van korte duur. Peng brak nogmaals de service van Rus en serveerde bij 5-2 de wedstrijd soeverein uit. In de vierde ronde treft Peng de Russin Maria Kirilenko (17) of Sorana Cirstea uit Roemenië.

Nederlanders uitgespeeld op Wimbledon

Met de uitschakeling van Rus verdween de laatste Nederlander van het strijdtoneel in het enkelspel. Eerder sneuvelde Robin Haase op het Londense gras in de eerste ronde en Kiki Bertens in de tweede acte.

Haase ging vandaag ook in het dubbelspel meteen onderuit. Met zijn Finse dubbelpartner Jarkko Nieminen werden slechts negen games gepakt tegen de als tweede geplaatste broers Mike en Bob Bryan: 3-6, 2-6, 4-6. Jean-Julien Rojer ging wel door. Hij was samen met Aisam-Ul-Haq Qureshi uit Pakistan te sterk voor het duo Bobby Reynolds en Izak van der Merwe: 6-3, 6-7 (5), 6-4, 6-4.

    • Peter Zantingh